Dari Mu'az bin Jabarr.a Rasulullah SAW bersabda: "Pelajarilah ilmu pengetahuan kerana mempelajarinya merupakan suatu kebaikan, mengkajinya adalah tasbih, membahaskannya merupakan jihad, mencarinya laksana ibadah, mengajarkannya bererti sedekah, memberikannya (dengan kemurahan hati) dianggap mendekatkan diri kepada ALLAH SWT, berfikir tentangnya dianggap sebanding dengan berpuasa dan muzakarah mengenainya adalah laksana melakukan ibadah solat"

Wednesday, June 10, 2009

SHOPPING! (Part 1)

Last week,7th of May, i received my 2nd paycheck - the commission paid from the job that i currently involved in ;)..So, when i got the money,apa lagi...shopping time la! hehehe..:) I gave RM500.00++ (which is about 10% of my income) to my mom, and belanja her and my beloved adik2 during our shopping hour...so, skrg you can guess la brapa i terima my komisen kan:)? Then, i promised myself that 50% out of it, i'll keep in Tabung Haji for my future undertakings..:)


tgk duit ni..masih boleh terhidu ke'wangian'nya..hahaha..

ni gambar skema adik aku dan mak aku..hehe;)

meet my lil sis

ilah: "Kak ann,tgk sini..!"

aku survey jak kasut2 ni tak beli pon..kesian salesgirl kena layan aku..dah keja kau kan.haha;)

nak tunjuk betapa happy nya adik2 aku ni esp. syafiq kat belakang tu

masam nye muka mak..:

aik,sini senyum lebar plak..:)

apa la yg mak pikir tu..(T_T)

"nak beli tuk abg jugak la.."

sukanya mak aku malam tu..sebab dia x kuar duit pun shopping malam tu..:) doakan Ann ye mak, moga-moga Allah murahkan rezeki kita anak-beranak lagi..amin! boleh Ann bagi lebih lagi akan datang..insyaAllah (^_^)

##############
haaa..ni muka aku suka @ teruja bila dapat komisen tu sampai menampakkan gigi ku yg senget itu...ngeee :D...Terima Kasih Mak, Ayah & Abang Sayang :)! I LOVE YOU!






iLhaM : nanti aku upload 3 pasang kasut & 2 pasang baju yg aku beli ok:)!

2 comments:

Mr & Mrs Naza said...

woh!
kaya~ kaya~

Ibrahim & Jihan said...

kaya? blom lg kak nad..tggu dapat 5 juta dulu..hehe:)

Related Posts with Thumbnails