Dari Mu'az bin Jabarr.a Rasulullah SAW bersabda: "Pelajarilah ilmu pengetahuan kerana mempelajarinya merupakan suatu kebaikan, mengkajinya adalah tasbih, membahaskannya merupakan jihad, mencarinya laksana ibadah, mengajarkannya bererti sedekah, memberikannya (dengan kemurahan hati) dianggap mendekatkan diri kepada ALLAH SWT, berfikir tentangnya dianggap sebanding dengan berpuasa dan muzakarah mengenainya adalah laksana melakukan ibadah solat"

Sunday, June 21, 2009

Awards! Awards!

a) Copy badge "Vespa blogger Award Friendship" di atas untuk diletakkan di blog anda.



b) Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda:

Lina Mursyidah yang comey..

Kenal dia ni masa join PKPIM pusat,time tu kita sibuk wat apa ye lina? muktamar ke? hehe..akak pun dah lupa lah ;) sangat2 comel budak nya. lina ni suka makan juga macam aku ni haa (^_^) peramah, mudah nak bercerita dengan dia ni, suka tolong akak-akak dia :) dia budak yang aku rindu sangat nak jumpa..hehe. tima kasih lina bagi akak award ni. Miss u much much..xoxoxoxo..hehe T_T


c) Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri atau apa sahaja pasal diri anda:

- saya sudah berkahwin!
- orang kata kami suami isteri ni macam adik-beradik, muka seiras ada jodoh la tuh insyaAllah..amin :)
- sekarang i kerja fulltime dgn
Public Mutual sebagai unit trust consultant
- tengah tunggu konvo, 10-12 Oktober ni..ishhh,lmbat benor!
- pernah apply kpli & dpli haritu tapi tak dapat2..kena tunggu lagi.
- sangat gemar ber'blogging' skrg...ceh,ketinggalan zaman aku ni..hahaha;)
- skeg saya mempunyai 15 org adik beradik ( 5 adik-beradik kandung + 10 adik2 ipar)
- sangat suka beli kasut dan beg walaupun dah belambak kat umah tu :
- hanya nonton wayang dengan suami ku sahaja
- dan saya punya selera makan yg tinggi yg menyebabkan saya makin 'comel'..hehehe:)


d) Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda:
1- KadeQ
2- KhaLiLaH
3- Enon kadeq
4- Chepa kadeq
5- Kak Nadhirah

6- Afifah Amin



ni award anda:)



Sekian tima kaceh :)

2 comments:

morry said...

hehe tq kaan..

lina mursyidah hamzah said...

haa...dapat pun..ngeee~

Related Posts with Thumbnails