Dari Mu'az bin Jabarr.a Rasulullah SAW bersabda: "Pelajarilah ilmu pengetahuan kerana mempelajarinya merupakan suatu kebaikan, mengkajinya adalah tasbih, membahaskannya merupakan jihad, mencarinya laksana ibadah, mengajarkannya bererti sedekah, memberikannya (dengan kemurahan hati) dianggap mendekatkan diri kepada ALLAH SWT, berfikir tentangnya dianggap sebanding dengan berpuasa dan muzakarah mengenainya adalah laksana melakukan ibadah solat"

Sunday, January 24, 2010

Saya dah kembali...

Assalamualaikum...

Wah..sudah terlalu lama diri ini menyepi dari dunia blog. Maklum sajalah, bila saya dah mengandung ni, semua benda malas nak buat. 'Shopping' atau 'window shopping' bukan lagi menjadi satu kemestian sejak akhir2 ni. Rasa lebih seronok duduk kat rumah ni dari keluar jalan2..suami pun naik hairan bila saya ni cepat je nak balik kalo dah keluar jalan2..hehe :)

Itulah kelebihan bila kita menjadi agen/perunding unit amanah Public Mutual..tak payah susah2 nak minta cuti/MC dari majikan kan ^_^ ? Family comes first..Rezeki itu insyaAllah ada di mana-mana. Tak perlu terlalu kejar dunia hingga mengabaikan keluarga.

Ok lah, saya akan kembali lagi...^_^

4 comments:

Admin said...

cewah
mentang2 sales dh sampai 1m. hehe

Siti Sa'adah said...

Selamat kembali berblogging....

raudah sakinah said...

salam jihan..huhu..napa xbilang ainna bakal jd aunty xlama lg...dh berapa bulan han?? tahniah...

Ibrahim & Jihan said...

admin
last year boleh la..this year mcm x bulih jak.slow suda ni..hehe..;D


sa'adah
ye,dah lama sgt tggal blog nih..^_^


aina
so sori ainna..jihan nak bgtau tp thilang no nset ainna la:) hehe. sorry dear..~

Related Posts with Thumbnails