Dari Mu'az bin Jabarr.a Rasulullah SAW bersabda: "Pelajarilah ilmu pengetahuan kerana mempelajarinya merupakan suatu kebaikan, mengkajinya adalah tasbih, membahaskannya merupakan jihad, mencarinya laksana ibadah, mengajarkannya bererti sedekah, memberikannya (dengan kemurahan hati) dianggap mendekatkan diri kepada ALLAH SWT, berfikir tentangnya dianggap sebanding dengan berpuasa dan muzakarah mengenainya adalah laksana melakukan ibadah solat"

Sunday, October 18, 2009

I didn't get flowers for my convocation but..

Ya,still talking about my convocation bah! Boring eh? Baru dapat update hari ni setelah beberapa hari broadband CELCOM ni buat hal. Sangat menyeksakan oo,bayar je tiap-tiap bulan tapi selalu je bermasalah.huhu. (aishhh..kalo aku buat aduan kat HQ dorang, agak-agak dorang kasi ke aku guna service dorang F.O.C?? bestnya kalo betul.. haahaha;)
.
Okay2, tipu la kalo aku kata aku tak dapat bunga langsung pada hari kejadian. Sebenarnya, aku sendiri yang tak nak bunga sebab susah nak bawa balik ke Sabah nanti. Bila naik kapal terbang, jakun dan jeles pulak penumppang lain..ecehh..perasan jak aku ni. Hahaha..;) Baiklah.. Aku dapat sejambak je, dari adik aku Jihah. Aku sebenarnya dah banyak kali bagi 'sign' kat suami aku, tapi last2 adik aku ni bagi dulu..So, selamat duit abang ye:)? Gurau je,bang..hehehe..Ni dia, aku posing ngan bunga tesebut. Ros kuning + ros merah = canteekk!

Haa..kan aku dah kata cantik. Tapi sayangnya,aku tinggalkan si cantik ni kat hotel,kat bilik ayah aku sebab payah nak bawa balik. bye-bye darlingg..;(
`
ok. dah hepi balik..posing jap ngan suami..:)


Hadiah kedua aku dapat ialah beg Polo ini..fresh from the oven tau. Hadiah dari mak. Beli kat Sogo, first time tengok terus jatuh cinta nih..kebetulan, akak salesgirl (ke saleswoman?) tu kata beg ni paling latest.baru je sampai dan baru je dia keluarkan dari kotak oo..:)



Hadiah ketiga yang aku dapat ialah F.O.C dinner buffet kat Legend Hotel..ya, ayah yang sponsor, tu sebab free, tak yah keluar duit sesen pun makan kat sini. Dan, service kat sini sangat bagus. Credit to the waiter and the manager ;)

Hadiah seterusnya, dari suami tersayang..:) Jubah seluar yang dibeli di Festival Konvokesyan UIA (Convest). Kat sini mmg murah, payah nak dapat harga jubah ni kat Sabah. Mula-mula aku pilih warna kelabu, tapi disebabkan saiz baju itu betul-betul tunjuk body aku..so, aku tukar la ke saiz lain dan warna merah @ maroon :) jubah maroon tu aku pakai dalam gambar bawah ni.

Last but not least..a BIG thank you to Ayusz dan Kak Nadh sebab bagi surprise kat Jihan. Unexpected oo..ingat waitress tu salah meja hantar kek, tengok2 ada nama Jihan sekali. weeee...i loike :)!


Ni hadiah dari Ayusz untuk aku dan Kak Nadh..tima kaceh Ayusz sayang:)

Kami bertiga jak..meeting+eating+gossiping+'gambar'ing..hehe.
*
*
*
*
THANK YOU ALLAH!

2 comments:

Nur Sa'adah said...

congratz Jihan....

~{[-Da Lovers-]}~ said...

patutLa megheLap megheLit maLam tu. baju & beg tangan baru rupanya! hihi

fairuz is aLways fuLL of surprises.

Related Posts with Thumbnails