Dari Mu'az bin Jabarr.a Rasulullah SAW bersabda: "Pelajarilah ilmu pengetahuan kerana mempelajarinya merupakan suatu kebaikan, mengkajinya adalah tasbih, membahaskannya merupakan jihad, mencarinya laksana ibadah, mengajarkannya bererti sedekah, memberikannya (dengan kemurahan hati) dianggap mendekatkan diri kepada ALLAH SWT, berfikir tentangnya dianggap sebanding dengan berpuasa dan muzakarah mengenainya adalah laksana melakukan ibadah solat"

Tuesday, November 10, 2009

Alhamdulillah..Jawapan Positif ~

Assalamua'alaikum semua...



Syukran Ya Allah kerana memberi hadiah terbaik dan teristimewa ini buat kami dalam kami menyambut Hari Ulangtahun Perkahwinan kami (28-11-09 ni)...


Alhamdulillah, setelah hampir setahun menanti, dan setelah beberapa kali mendapat jawapan negatif dari 'pregnancy test', akhirnya kami berdua mendapat jawapan positif. ^_^ Patutlah sepanjang minggu lepas, dan waktu di KL baru-baru ni, aku rasa mabuk-mabuk, loya-loya, asyik nak minum benda masam-masam je dan yang terasa betul, aku cepat benor letihhh! Rupa-rupanya, I'M PREGNANT....:-) Alhamdulillah.....~


Kami masih tak puas hati lagi, so pegi klinik Dr. Suzain buat checking memandangkan dia the only female doctor yg i kenal di KK ni. Dan sekali lagi, jawapan yg doktor bagi POSITIF! Dan doktor kata kandungan ni masuk 7 minggu dah..tapi kena buat scanning minggu depan. Baru boleh tau la usia sebenar kandungan ni.



OHhhh...We are SoOoOO HaPPyyyyyy ^_^!!!!!!



THANK YOU ALLAH!






p/s: sori malas nak upload gambar pregnancy test tu..hihi :)



Tuesday, November 3, 2009

Apabila kalimah Allah berada di depan mata..

MasyaAllah..Subhanallah..Allah Maha Berkuasa!

Itulah kata-kata yg terpancul di mulut saya tatkala melihat kalimah ALLAH di langit sekitar jam 4.50-4.55 pagi kelmarin. Ya, betul...saya tak tipu okay. Saya melihatnya sendiri dgn mata kepala saya sendiri. Time tu suami baru nak bertolak dalam ke surau..ye, kat KK ni 4.45 pagi dah subuh okay.:) Kebetulan, bulan purnama tersangatlah terang malam hingga subuh.

Bila suami dah asyik tengok bulan purnama tu, dia dengan tak tersengaja melihat ada kalimah ALLAH di sebelah bulan tu. Apalagi, terus dia naik ke bilik dan bgtau kat saya.. Saya pun apalagi, terus buka tingkap dan kalimah Allah itu benar2 berada di hadapan tingkap bilik kami! Ye kawan2..perkataan itu berada di sebelah bulan purnama yg sangat terang, berhadapan tingkap bilik kami! Bayangkan, perkataan itu kami boleh nampak dengan jelasnya walaupun hari masih gelap. Awan2 lain pun ada, tapi awan yg kami tengok ni sgt2 berbeza la bentuknya..MasyaAllah....hanya Allah saja yang tahu perasaan kami pada masa tu. Tak dapat digambarkan dengan kata2.


ini sekadar gambar hiasan: diamik dr pacik google..kejadian berlaku di Kashmir.


Saya cuba amik gambar pagi tu tapi hanya bulan yg kelihatan, kalimah tu tak nampak kat kamera. tapi yang pasti kalimah yg kami lihat tu lebih jelas dari gmbar di atas ni. Dan kalimah itu berbentuk tulisan khat..Mungkin sebab hari masih gelap kot..jadi tak dapat nak tunjuk kat korang la..sori tau:



Alhamdulillah..tercapai hajat di hati melihat kalimah Allah dengan mata kepala sendiri. Dah lama sangat berdoa nak tengok, sbb sebelum ni hanya tengok gambar2 je..sangat bersyukur sangat2! Syukran Ya Allah kerana memilih kami! Moga-moga ada hikmah dan berita baik di sebalik kejadian ni..InsyaAllah..amin:)



Sesungguhnya, Allah Maha Berkuasa!



Related Posts with Thumbnails